Pin It

Του Κ. Μανωλιουδάκη

 

Ο κόσμος μπορεί να ήταν λιγοστός στο ΟΑΚΑ, αλλά το κλίμα βαρύ κι ασήκωτο. Η τραγική πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, τα όσα ακολούθησαν στον αγώνα με τη Βέροια, οι εξελίξεις και οι υποψίες για το «πριγκιπικό» ζήτημα, αλλά και οι εκκαθαρίσεις στο έμψυχο δυναμικό, είχαν δημιουργήσει ένα κοκτέιλ παράνοιας σε ομάδα και κόσμο

 

Συνθήματα εναντίον της οικογένειας Βαρδινογιάννη, του Τσάκα και των δημοσιογράφων, πανό εναντίον του Βύντρα που βρισκόταν στην εξέδρα των επισήμων και του Σπυρόπουλου… Ο τελευταίος αγωνίστηκε σε όλο το ματς, και κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα άκουγε από το πέταλο των οργανωμένων ένα μακρόσυρτο «ου», υπενθυμίζοντας τις ανοιχτές πληγές που υπάρχουν στον σύλλογο και δεν λένε να κλείσουν.

 

Το γκολ του Τοτσέ και ο έλεγχος του αγώνα από τον Παναθηναϊκό ηρέμησε κάπως την τεταμένη ατμόσφαιρα, αλλά το πρώτο τραγικό λάθος του Μπουμσόνγκ και το εξαιρετικό γκολ του Βασιλείου λίγο πριν από το ημίχρονο δημιούργησαν την πρώτη αναταραχή.

 

Τα «πηγαδάκια» έδιναν και έπαιρναν στην ανάπαυλα των ημιχρόνων για τον Γάλλο αμυντικό, που επιλέχθηκε από τον Ρότσα στην 11άδα παρά την πολύμηνη απουσία του και το γεγονός ότι είναι… φευγάτος. Γκρίνια και για το έμψυχο υλικό. «Αυτοί πρέπει να πληρώνουν και όχι να πληρώνονται, που θέλουν και τα λεφτά τους»! Ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του.

 

Μάλιστα, όταν ο «Μπουμ» -κόντρα στη ροή του αγώνα- έκανε τη δεύτερη χοντρή του «γκέλα» και χάρισε στον Λεβαδειακό τη νίκη (και στον Βασιλείου το δεύτερο προσωπικό του γκολ) ακολούθησε το έλα να δεις. Παρατεταμένο γιουχάισμα κάθε φορά που ο Μπουμσόνγκ ακουμπούσε την μπάλα, ίδιο «τέμπο» και στον Σπυρόπουλο, «παίξτε μπάλα δεν είναι αγγαρεία, αλλιώς θα παίξει μπάλα η Θύρα 13» και άλλα παρεμφερή συνθήματα. Πέρα από τα… λαϊκά δικαστήρια μετά το τέλος του αγώνα.

 

Η ουσία είναι πως πλέον δεν υπάρχουν γιατροσόφια, ούτε άλλα τρικ. Αυτοί οι παίκτες υπάρχουν στην ομάδα, αυτός ο προπονητής, αυτή η διοίκηση. «Αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει». Συνεπώς, με τα υπάρχοντα δεδομένα δύο οι λύσεις:

 

*Η πρώτη, να τελειώσουν το γρηγορότερο δυνατό οι εκκρεμότητες. Οσοι είναι προς αποχώρηση να φύγουν, να εφαρμοστεί ταχύτατα το πλάνο, χωρίς «σκιές» και «εικασίες» του κάθε νου, ευφάνταστου ή μη.

 

*Η δεύτερη είναι υπομονή και στήριξη, έστω κι αν πρέπει ο κάθε φίλος του Παναθηναϊκού να κάνει την καρδιά του πέτρα. Σάμπως θα γίνει καλύτερος ο (κάθε) Σπυρόπουλος με τη γιούχα, ή μήπως θα παίξουν καλύτερα οι συμπαίκτες του και η ομάδα στο σύνολό της όταν ακούγονται «ου» και αισθάνονται τόσο μεγάλη πίεση; Ιδίως οι συγκεκριμένοι παίκτες…

 

Στη διοίκηση του Παναθηναϊκού υπήρξε για πολλοστή φορά έντονος προβληματισμός. Εντούτοις -τουλάχιστον προς το παρόν- αποφεύχθηκαν οι εν θερμώ κρίσεις και επικρίσεις. «Η χρονιά είναι ούτως ή άλλως χαμένη, έχουμε ένα πλάνο προκειμένου να χτίσουμε μια νέα ομάδα πάνω σε υγιείς βάσεις και θα το υλοποιήσουμε», έλεγαν χαρακτηριστικά οι «πράσινοι».

 

Την ίδια στιγμή προχωρούν οι επαφές με τράπεζες (υπάρχει σχέδιο για σύμπραξη 2-3 τραπεζών) για την εξασφάλιση του δανείου-ανάσα ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και με τους ενδιαφερόμενους μεταγραφικούς στόχους. Τον Ντε Βινσέντι (από χθες βρίσκεται στην Αθήνα ο μάνατζέρ του), τον Ανάκογλου, τον Ντίνα, τον Μανιά και όχι μόνο…

 

Scroll to top