08/01/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο Ρότσα πάτησε ΜπουμΖΟΝΓΚ!

      Pin It

Του Κ. Μανωλιουδάκη

 

Από την ιβηρική χερσόνησο, κατά πάσα πιθανότητα την Ισπανία, θα είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού που αναλαμβάνει σήμερα τα καθήκοντά του μετά την παύση του Χουάν Ραμόν Ρότσα από την τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού».

 

Αργά χθες βράδυ, η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονταν τα εξής: «Συναντήθηκαν απόψε (σ.σ.: χθες) στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο αντιπρόεδρος της ομάδας Χρήστος Παναγόπουλος με τον προπονητή Χουάν Ραμόν Ρότσα και αποφάσισαν από κοινού ο κ. Ρότσα να επανέλθει στα αρχικά καθήκοντα του προπονητή της ομάδας κάτω των 20 ετών.

 

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ευχαριστεί θερμά τον κ. Ρότσα για τη βοήθεια που παρέσχε έως τώρα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για την ομάδα. Το όνομα του νέου προπονητή θα ανακοινωθεί αύριο (8/1)».

 

Ο Αργεντινός πλήρωσε το μάρμαρο για τις δύο απανωτές ήττες στο Πρωτάθλημα με τη Βέροια εκτός έδρας (3-0) και τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ (1-2), καθώς επίσης και τις δηλώσεις του μετά το ματς με την Προοδευτική, αλλά -πάνω απ' όλα- την επιλογή του να χρησιμοποιήσει στην αρχική ενδεκάδα τον Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ το περασμένο Σάββατο.

 

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, ήταν έξαλλος μετά το ματς με τον Λεβαδειακό και αδυνατούσε να κατανοήσει τη λογική της συμμετοχής στην αρχική ενδεκάδα του Γάλλου κεντρικού αμυντικού. Γι' αυτό τον λόγο, άλλωστε, δεν έδωσε το «παρών» στο χθεσινοβραδινό ραντεβού του Παναγόπουλου με τον Ρότσα.

 

Ο Αργεντινός προπονητής είχε το ελεύθερο να χρησιμοποιεί όποιον ήθελε ανεξάρτητα από τη σχέση του κάθε παίκτη με τη διοίκηση, το πήρε πάνω του με το Μπουμσόνγκ, τον προτίμησε παρά την απραξία του και το γεγονός ότι είναι… φευγάτος, αντί να βάλει για παράδειγμα τον Τριανταφυλλόπουλο, αλλά… δεν του έκατσε το αποτέλεσμα!

 

Για να είμαστε, ωστόσο, ακριβείς, πρέπει να σημειώσουμε ότι η διοίκηση του Παναθηναϊκού από την πρώτη ημέρα ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας έκανε σκάουτινγκ για προπονητές, καθώς θεωρούσε τον Ρότσα «υπηρεσιακή λύση» και για κάθε ενδεχόμενο ήθελε να είναι έτοιμη.

 

Γι' αυτό, άλλωστε, υπάρχει έτοιμος αντικαταστάτης από Ισπανία, ή Πορτογαλία, που θα γίνει γνωστός σήμερα.

 

Στη χθεσινή του συνάντηση ο Ρότσα επιβεβαίωσε ότι παραμένει στρατιώτης του Παναθηναϊκού καθώς κατανόησε πλήρως την επιλογή της διοίκησης και θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα κάτω των 20 ετών του συλλόγου.

 

Scroll to top