10/01/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τέσσερις και στο κάδρο του ΚΚΕ

      Pin It

ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

 

Τους Γ. Παπακωνσταντίνου, Β. Βενιζέλο, Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμο τοποθετεί στο κάδρο των ευθυνών για τη λίστα Λαγκάρντ το ΚΚΕ, «προσεγγίζοντας» την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

 

Ο Περισσός, με χθεσινή ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής του ομάδας, αναφέρει πως υπάρχουν ενδείξεις ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών για τους δύο υπουργούς Οικονομικών: Γιώργο Παπακωνσταντίνου (υπεξαγωγή και νόθευση εγγράφου, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, πλαστογραφία) και Ευάγγελο Βενιζέλο (υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία και παράβαση καθήκοντος).

 

«Θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και κάθε άλλου εμπλεκόμενου και ιδιαίτερα του Γεωργίου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου που, ως πρωθυπουργοί, είχαν την πρώτη τουλάχιστον πολιτική ευθύνη», επισημαίνει το ΚΚΕ.

 

Χθες ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη και κατέθεσε επίσημα την πρότασή του για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους δύο πρώην υπουργούς Οικονομικών και τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, την οποία συνυπέγραψε και η Χρυσή Αυγή.

 

Ο κ. Καμμένος κάλεσε τους βουλευτές των άλλων κομμάτων να υποστηρίξουν την πρόταση του κόμματός του και χαιρέτησε την ανακοίνωση του ΚΚΕ. «Δεν κάνουμε κοινές προτάσεις με άλλα κόμματα και δεν συνυπογράφουμε τίποτα με τη Χρυσή Αυγή», ήταν η άμεση απάντηση της Αλ. Παπαρήγα.

 

Υπενθυμίζεται ότι στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή θα αποφασιστεί η ημέρα που θα συζητηθούν και οι τρεις προτάσεις για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής (κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ.), πιθανότατα στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ θα καταλήξουν και στον τρόπο που θα διεξαχθεί η ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

 

Χ. ΙΩΑΝΝΟΥ

 

Scroll to top