22/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Λιζ Πίχον
«Όλα είναι τέλεια (περίπου)»

Μετάφραση: Χαρά Γιαννακοπούλου
Εικονογράφηση: Λιζ Πίχον
Εκδόσεις: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (Σόλωνος και Μασσαλίας 14, Αθήνα, τηλ. 210.3615334, www.epbooks.gr)
Σελ. 415
ISBN 978-960-484-284-1 .
      Pin It

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Βραβείο BluePeter, Βραβείο RoaldDahlγια το πιο αστείο βιβλίο, Βραβείο RedHouse

 

Το τρίτο βιβλίο της σειράς της Λίζ Πίχον, ένα graphic novel με ήρωα τον πάντα έτοιμο για δράση (και φασαρία) Τομ Γκέιτς. Όπως λέει και ο ίδιος: «Όχι, με το χιούμορ δεν γλυτώνω τις τιμωρίες… Απλά περνάω καλύτερα!»

 

Αξεπέραστες σκανταλιές σε… σημειώσεις! Ο Τομ Γκέιτς επανέρχεται με το τρίτο βιβλίο της σειράς για να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε!

 

«Είναι αστείο, ζωντανό και τόσο καλοδουλεμένο εικαστικά που τα παιδιά γρήγορα το κάνουν δικό τους. Τα βιβλία της σειράς –κυκλοφορούν τέσσερις τίτλοι– αποτελούν ένα τεράστιο σκαρίφημα από αυτά που συναντά κανείς στα τετράδια και τα βιβλία των πιο δημιουργικών μαθητών!» Ελένη Κορόβηλα

vivlio-Geits-1

 

«Τέλεια νέα: Το κοκόρι θα πάρει μέρος σε καλλιστεία σκύλων, κι έτσι (επιτέλους) μυρίζει καθαριότητα. Η εξαιρετική φωνή μου μουρλαίνει την Ντίλια (Γιε!).
Άσχημα νέα:
 Η γιαγιά θέλει να μαγειρέψει για τα γενέθλιά μου, πράγμα που μπορεί να καταλήξει σε καταστροφή. Ο Μάρκους Μέλντρου με βάζει συνέχεια σε μπελάδες, γιατί χορεύει χάλια.»

Αυτά σκέφτεται ο μικρός ταραξίας, αλλά πανέξυπνος ήρωας της Λίζ Πίχον, Τομ Γκέιτς σε αυτό το πολυσέλιδο και ξεκαρδιστικό graphic novel, όπου η πλοκή μπλέκεται με το κείμενο σε μια αλληλένδετη ενότητα, καλώντας τα παιδιά να λειτουργήσουν δημιουργικά, χρησιμοποιώντας τα ίδια το βιβλίο ως κάτι μεταξύ πρόχειρου τετραδίου, σημειωματαρίου και άλμπουμ ζωγραφικής.

 

Pixon-comics

 

Το προτείνουμε γιατί: ο Τομ είναι ο κολλητός φίλος εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο που τον ακολουθούν πιστά, που μιλάει ευθέως σαν να μιλούν τα ίδια! Γιατί το βιβλίο περιέχει ξεκαρδιστικές ιστορίες και απίστευτα σκίτσα, είναι ευκολοδιάβαστο με συχνές εναλλαγές γραφικών και παραγράφων και γιατί θα παρασύρει τα παιδιά να δημιουργήσουν το δικό τους πρωτότυπο ημερολόγιο, που θα έχουν για μια ζωή!

«Η συγγραφέας έχει μπει για τα καλά στην ψυχοσύνθεση των ηρώων αυτής της ηλικίας και δίνει τη ζωή τους με ευθύτητα και χιούμορ. Ο λόγος είναι ο καθημερινός λόγος των σύγχρονων παιδιών και η μετάφραση της Χαράς Γιαννακοπούλου έχει καταφέρει να τον προσαρμόσει άψογα στην ελληνική πραγματικότητα.Το κείμενο χρησιμοποιεί την τεχνική συνδυασμού του λεγόμενου graphicnovel και ημερολογίου προκειμένου να τονίσει ορισμένα σημεία- τεχνική η οποία τελευταία συναντάται σε πολλά παιδικά βιβλία συγγραφέων του εξωτερικού και έχει αγαπηθεί από τα παιδιά.» Γιώτα Φώτου, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας.

 

Δείτε πώς μπορείτε να σχεδιάζετε τον Τομ Γκέιτς, όπως η Λιζ:

 

Λιζ Πίχον – βιογραφικό

Η Λιζ Πίχον είναι βρετανίδα συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Έχει ασχοληθεί με την εικονογράφηση δίσκων, αλλά και τη γραφιστική, με πολλές εφαρμογές σε διάφορα προϊόντα. Στο χώρο του βιβλίου εισήλθε αρχικά ως εικονογράφος, αλλά με τον καιρό άρχισε να γράφει (και να σχεδιάζει) τα δικά της βιβλία.

Το βιβλίο της «Ο θαυμαστός κόσμος του Τομ Γκέιτς» («The Brilliant World of Tom Gates») κέρδισε το βραβείο Roald Dahl Funny Prize του οργανισμού Booktrust, το 2011, καθώς και το βραβείο αναγνωστών Red House Children’s Book Award [Younger Readers], το 2012.

 

Και τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς έχουν δωροθετηθεί παλαιότερα από την «Εφ.Συν.». Δείτε τα σχετικά αρχεία:

 

Επιμέλεια: ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ, [email protected], τηλ.: 211 104 5161

Scroll to top