30/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
      Pin It

Του Πέτρου Μανταίου

 

Ωραία «ντρίμπλα»! Το είδα σε «παρασκήνιο» της Χριστίνας Παπασταθοπούλου στην «Εφ.Συν.» (23/10) και θαύμασα υπουργική… ενημέρωση. Στις 2 Οκτωβρίου, η βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ Αγνή Καλογερή (ικαριακό επώνυμο, αν δεν κάνω λάθος∙ έχω παντρέψει τον Βαγγέλη Καλογερή, Καριώτη, φίλο από εποχής Λαμπράκηδων, από τους φαντάρους που «τύλιξε» ο Παπαδόπουλος στη διαβόητη «συνωμοσία της ζάχαρης στα τανκς», που άνοιξε τον δρόμο στον «κομμουνιστικό κίνδυνο» και τη δικτατορία της 21ης Απριλίου∙ σε τεράστια ψεύδη πατάει η Ιστορία του τόπου μας, που τον πάνε από το κακό στο χειρότερο!).

 

Η κ. Καλογερή, λοιπόν, βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, κοινοποίησε, στις 2 Οκτωβρίου, στον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αναφορά όπου επισυνάπτει καταγγελία λιμενικών για τις συνθήκες φύλαξης μεταναστών στη Χίο. Αντί άλλης απαντήσεως, προς πληρέστερη ενημέρωση της εκπροσώπου του ελληνικού Κοινοβουλίου, ο υπουργός αρκέστηκε στο… ευγενές: «Σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση που μας παρέχετε και για το ενδιαφέρον που επιδεικνύετε για την ανάδειξη του θέματος». Μαγκιά! ήταν η πρώτη μου αντίδραση: εν ολίγοις… και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα αφάγωτη ή… άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε∙ «ήγουν, τουτέστι δηλαδή, με άλλους λόγους, ήτοι…», όπως προσφυώς σχολίαζε (ανώνυμη;) σάτιρα του παρελθόντος.

 

Δεν το ήξερα. Οταν, επί δεκατέσσερα χρόνια, ήμουν υπεύθυνος αλληλογραφίας στην «Ελευθεροτυπία» (1982-1996). Δεν το ήξερα, στις επιστολές που, για διάφορους λόγους, ήταν μη δημοσιεύσιμες, αντί να τις απορρίπτω… διακριτικά, να απαντώ στον επιστολογράφο… διπλωματικά (όπως λέμε «απερρίφθη μετ’ επαίνων»): «Ευχαριστούμε για την ενημέρωση και για το ενδιαφέρον που επιδεικνύετε για την ανάδειξη του θέματος». Μόνο που άλλος είναι ο φόβος μου: δεν απαντούν… διπλωματικά∙ υπουργοί και σύμβουλοι αγνοούν τα θέματα∙ δεν μελετούν∙ έχει αποδειχθεί πλειστάκις! Οπως με το μαθητικό ανέκδοτο: «Τι έχεις να μας πεις για τον Μεγαλέξανδρο;» ρωτάει ο δάσκαλος τον μαθητή. «Τα καλύτερα λόγια, κύριε!»…

 

Scroll to top