01/11/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ατζέντα

      Pin It

Επιμέλεια: Δημήτρης Σταθόπουλος

 

Εκθεση

Vinyl is back

Σάββατο και Κυριακή 1-2 Νοεμβρίου, 11.00–21.00

Το «Vinyl is back», έχοντας πλέον καταξιωθεί ως το σημείο συνάντησης όσων αγαπούν τη μουσική και τον ιδιαίτερο ήχο των δίσκων βινιλίου, επανέρχεται για ακόμη μια φορά στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. Το Vinyl is back κρατά ζωντανό το βινίλιο και το σερβίρει ζεστό στο πικ-απ μας! Ενα πραγματικό show, με μεγάλο πρωταγωνιστή το βινίλιο, που αντέχει στον χρόνο.

 

Πρόκειται για τον πιο πετυχημένο θεσμό για το βινίλιο, που μας επισημαίνει ότι, όσο και αν έχει αλλάξει η καθημερινότητα και η ίδια η ζωή για πολλούς ανθρώπους, υπάρχει κάτι μέσα μας που δεν αλλάζει με τίποτα. Η αγάπη μας για τη μουσική, η αγάπη μας για τα βινίλια, το πιο πιστό μέσο ακρόασης, που μας οδηγεί κάπου πέρα από τη μονοτονία και την απρόσωπη λάμψη της οθόνης του υπολογιστή μας.

 

Ακούγοντας ένα βινίλιο μπορούμε να μυρίσουμε την ιστορία της μουσικής και να παίξουμε στο πικάπ μας τις μουσικές των αγαπημένων μας καλλιτεχνών, που έβαλαν όλο το ταλέντο τους και έχυσαν τον ιδρώτα τους για να δημιουργήσουν για εμάς, τον ακροατή, το σάουντρακ της ζωής μας.

 

Την επόμενη φορά που είστε έξω για ψώνια ή οδηγείτε πηγαίνοντας στη δουλειά σας ή στον αγαπημένο σας προορισμό, να έχετε ανοιχτά τα μάτια σας στα δισκάδικα γύρω σας. Εξακολουθούν να υπάρχουν αυτά τα καταπληκτικά μέρη. Μπορείτε να βρείτε εκεί τα βινίλια που θέλατε εδώ και χρόνια, τον αγαπημένο σας δίσκο από την παιδική ηλικία, αλλά και όλη την εξέλιξη της μουσικής μέχρι σήμερα. Στο «Vinyl is back» θα τα βρείτε όλα μαζί συγκεντρωμένα. Ενας αληθινός «κήπος της μουσικής», με όλα τα βινίλια που ψάχνετε μαζί.

 

Συμμετέχουν δισκογραφικές εταιρείες που παράγουν δουλειές καλλιτεχνών και σε δίσκους βινιλίου, μηχανήματα αναπαραγωγής δίσκων (πικάπ, ενισχυτές κ.ο.κ.), αξεσουάρ για βινίλια, είδη αποθήκευσης δίσκων βινιλίου, αξεσουάρ και ανταλλακτικά για πικάπ, έπιπλα/βάσεις για ηχοσυστήματα, μουσικές αφίσες και πολλά άλλα.

 

Τεχνόπολη, Κτίριο Δ12 «Μηχανουργείο» Πειραιώς 100, Γκάζι

 

Είσοδος δωρεάν

 

ΘΕΑΤΡΟ

Θα περάσει κι αυτό

Ενα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα που, μέσα από την επιθεώρηση, αφηγείται την ιστορία της Ελλάδας από εκεί που τελείωσε το πρώτο μέρος, το 1967. Από τη μια η επιθεώρηση, από την άλλη η δικτατορία και στη μέση η Ελλάδα. Κοινός ψίθυρος; «Θα περάσει κι αυτό». Θα περάσει με αυτό που φοβάται περισσότερο ο εχθρός. Το γέλιο! Ενας 35μελής μουσικοχορευτικός θίασος ζωντανεύει τις περιπέτειες, τα τραγούδια και τα σουξέ της επιθεώρησης–μετεπιθεώρησης.

 

Τετ. & Κυρ. στις 19.00 – Πέμ. & Παρ. στις 20.30 – Σάββ. στις 16.00 & 20.30, Θέατρο Badminton, Αλσος Στρατού, 15773 Γουδή, Τηλ.: 210 8840600, www.abcd.gr

 

ΘΕΑΤΡΟ

Από τι ζουν οι άνθρωποι

Η θεατρική διασκευή του σπουδαίου διηγήματος του Λ. Τολστόι «Από τι ζουν οι άνθρωποι», μια τρυφερή ιστορία για δύσκολους καιρούς. Για όλους όσοι πιστεύουν ότι ζούμε επειδή φροντίζουμε τους εαυτούς μας, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που μας κάνει να ζούμε είναι μόνο η αγάπη. Σκηνοθετούν και ερμηνεύουν οι Ολια Λαζαρίδου, Γιώργος Νανούρης και Ηλίας Κουνέλας. H μουσική είναι του Κωνσταντίνου Βήτα και το σκηνικό τοπίο της Κατερίνας Χριστίνας Μανωλάκου. Τα σύγχρονα κείμενα της παράστασης είναι της Ολιας Λαζαρίδου.

 

Κάθε Σάββατο και Κυριακή του Νοεμβρίου στις 17.00, Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 και 3ης Σεπτεμβρίου 69, πλ. Βικτωρίας, τηλ.: 210 8210991

ΘΕΑΤΡΟ

Amour et Piano

Χοροί και μουσικές που ξεσηκώνουν, καμπαρέ και εστιατόρια της μόδας και πάνω απ’ όλα ο έρωτας. Μια κοινωνία χωρίς έγνοιες: ο κόσμος της γαλλικής κωμωδίας. Παρίσι, αρχές του 20ού αιώνα. Κωμωδία με άρωμα μπελ επόκ. Τρεις συγγραφείς, μάστορες του είδους: Φεντό, Κουρτελίν, Μορέ. Και μια παράσταση τριών μονόπρακτων, υπό τον γενικό τίτλο «Amour et piano» (Ερωτας και πιάνο), από την ομάδα «Υστερόγραφο».

 

Από 3 Νοεμβρίου, Πολυχώρος «Αλεξάνδρεια», Σπάρτης 14, πλατεία Αμερικής, τηλ. 210-8673655

 

 

ΒΙΒΛΙΟ

Για να μην ξαναπείς ποτέ… Μα² πεινάω!

Oι εκδόσεις Πατάκη και το βιβλιοπωλείο Public σάς προσκαλούν σε μια συνάντηση με τον Τάσο Αντωνίου, συγγραφέα του βιβλίου «Για να μην ξαναπείς ποτέ… Μα² πεινάω! – Εύκολες συνταγές για τα πρώτα βήματα στην κουζίνα». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Ελένη Ψυχούλη, δημοσιογράφος γεύσης, ο Χρήστος Ζαμπούνης, δημοσιογράφος-συγγραφέας, και ο Γιώργος Χατζηπαύλου, stand up comedian.

 

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου στις 19.00, Public – Καραγεώργη Σερβίας 1, πλατεία Συντάγματος

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Γιορτή του Αϊ-Γιώργη του Μεθυστή

Σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης εκδήλωσης, πραγματοποιείται και φέτος, ανήμερα του Αϊ-Γιώργη του Μεθυστή, φιλανθρωπική εκδήλωση στο κτήμα Κοκοτού, με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους και bazaar με ποικιλία εκθεμάτων. Τα παιδιά μπορούν να παίξουν διάφορα παιχνίδια εξερεύνησης με ειδικευμένη εκπαιδευτικό-περιβαλλοντολόγο, ενώ οι ενήλικες θα ξεναγηθούν στον αμπελώνα, στο οινοποιείο, καθώς και σε ολόκληρο το κτήμα. Μέρος των εσόδων από την εκδήλωση θα διατεθεί στην Ενωση «Μαζί για το παιδί», ενώ στο bazaar θα συμμετάσχουν τα σωματεία «Μέριμνα» και «Οι φίλοι του παιδιού».

 

Κυριακή 2 Νοεμβρίου, Κτήμα Κοκοτού, Σταμάτα , Τ.: 2108145113, www.ktimakokotou.gr

 

ΒΙΒΛΙΟ

O αιώνας του Περικλή και της Λαβίνιας Πλαγιάνου

Η Πόλυ Μηλιώρη και οι Εκδόσεις Εναστρον σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου. Τη βραδιά θα πλαισιώσουν μουσικά η Βιολέττα Σακελλαρίου, στο πιάνο, και η Σεμέλη Σακελλαρίου, η Αρτεμις Σκύφα και ο Δημήτρης Τσεσμελής, στο τραγούδι. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Μάνος Κοντολέων και η Ελένη Γκίκα, συγγραφέας-δημοσιογράφος-κριτικός λογοτεχνίας.

 

Σάββατο 1 Νοεμβρίου στις 20.00, Βιβλιοκαφέ «Εναστρον», Σόλωνος 101, τηλ.: 210 3828161, www.enastron.com.gr

 

STAND UP comedy

Φέτα με τη βασίλισσα

Μετά τις sold out εμφανίσεις στο «104» την άνοιξη και στη συνέχεια σε Εδιμβούργο και Λονδίνο, το κορίτσι-θαύμα του βρετανικού stand up comedy, η Κατερίνα Βρανά, επιστρέφει στο «104» για 10 παραστάσεις. Η Κατερίνα Βρανά, με μοναδικό όπλο το χιούμορ της, εξολοθρεύει προκαταλήψεις, ταμπού και γκρεμίζει κάθε πολιτιστικό στεγανό που χωρίζει τον Ελληνα από τον ξένο. Δέκα παραστάσεις γεμάτες σύγχρονους… προβληματισμούς, όπως ο καιρός, η διεθνής κουζίνα, η γοητεία των πολιτιστικών κλισέ, οι αντιδράσεις του κατσαρού μαλλιού σε συνθήκες αυξημένης υγρασίας και, το αιώνιο ερώτημα, αν είχες προσκεκλημένη τη βασίλισσα, τι τυρί θα της πρόσφερες;!

 

Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι, 2103455020

 

[email protected]

 

Scroll to top