03/11/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„Διορθώσεις…

 

Πώς και πώς περιμένουν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων το άνοιγα της εφαρμογής για να διορθώσουν λάθη που έκαναν στη συμπλήρωση του εντύπου Ε9 για τα ακίνητα – λάθη που τους στοίχισαν ακριβά με βάση τον… λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ. Μέσω της εφαρμογής αυτής οι φορολογούμενοι θα μπορούν να διορθώσουν ή να διαγράψουν ή να συμπληρώσουν στοιχεία των ακινήτων τους ώστε η εικόνα τους στο σύστημα να είναι η πραγματική. Η προθεσμία για να προβούν σε όλες αυτές τις ενέργειες λήγει στις 30 Νοεμβρίου, αλλά είναι πολύ πιθανόν, τελικά, να δοθεί παράταση τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους. Οπως πληροφορούμαστε, η εφαρμογή θα ανοίξει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

 

Κ.ΤΣ.

 

„Παρακράτηση!

 

Τη δήλωση του πρύτανη Θ. Φορτσάκη περί «παράνομης παρακράτησής» του από τους φοιτητές κατά τη Σύγκλητο σχολίασε ο δικηγόρος Δημήτρης Σαραφιανός κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εργαζομένων του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Νομική την Παρασκευή, λέγοντας ότι ο πρύτανης επηρεασμένος από το Φορολογικό Δίκαιο «μάλλον εννοεί την παρακράτηση… φόρου, γιατί τέτοιο αδίκημα δεν υπάρχει». Σύμφωνα με τον Δ. Σαραφιανό, το δόγμα Νόμου και Τάξης στο Πανεπιστήμιο δεν συνάδει με το Σύνταγμα, ενώ υποκείμενο της επιστημονικής ελευθερίας είναι εκτός από τους καθηγητές και οι φοιτητές, τους οποίους η Σύγκλητος είναι υποχρεωμένη να ακούσει.

 

Γ.Μπασκ.

 

„Σύσκεψη

 

Σύσκεψη με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλια θα έχει σήμερα το πρωί ο Αντ. Σαμαράς. Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός ήταν στις ΗΠΑ και είχε συνομιλίες για θέματα του τομέα του με τον υπουργό Δικαιοσύνης Ε. Χόλντερ και τους επικεφαλής της CIA και του FBI. Στο επίκεντρο ήταν το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος. Το θέμα απασχολεί ήδη τις μεγάλες χώρες της Ε.Ε. και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθεί και στο συμβούλιο των υπουργών Δημόσιας Τάξης.

 

ΜΠ.Α.

 

„Συγχαρητήρια;

 

Δεν προλαβαίνει να δέχεται συγχαρητήρια από τα στελέχη και την ηγεσία της συγκυβέρνησης ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης. Μετά τον Αντώνη Σαμαρά, τον συνεχάρη χθες και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συνοδεύοντας την αναφορά του με την ανάγκη για ένα «ανοικτό πανεπιστήμιο». Αραγε, για ποιον λόγο συγχαίρουν τον κ. Φορτσάκη; Είναι άξια συγχαρητηρίων το αυταρχικό ύφος του και η πρωτοφανής για τα ακαδημαϊκά δεδομένα συμπεριφορά του, που παραπέμπει σε άλλες εποχές;

 

Δ.Κ.

 

„Ρατσισμός

 

Νέα φραστική επίθεση από το πρώην αφεντικό του δέχτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Σαλαμίνα ο Αιγύπτιος εργάτης Ουαλίντ Τάλεμπ, ο οποίος το καλοκαίρι του 2012 είχε απαχθεί και βασανιστεί από ομάδα τεσσάρων αντρών. Ενώπιον πολλών μαρτύρων ο Ουαλίντ είδε έντρομος το αφεντικό του ξανά να απειλεί να τον σκοτώσει! Τι άλλο θα πρέπει να γίνει ώστε η Αστυνομία να προστατέψει επιτέλους ένα θύμα ρατσιστικής επίθεσης; Πριν από τρεις μέρες η Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει και την πέμπτη αναβολή της δίκης. Αυτή η υπόθεση μας αφορά όλους.

 

Κ.Ζαφ.

 

„Μετανάστες

 

Κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες αντιμετωπίζουν 65 μετανάστες σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών για την εξέγερση που σημειώθηκε στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας τον Αύγουστο του 2013. Τότε, είχε ανακοινωθεί στους κρατούμενους η παράταση της κράτησης για άλλους έξι μήνες, μέσα στις απάνθρωπες συνθήκες των κέντρων κράτησης και ενώ ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται η διοικητική κράτηση των μεταναστών στην Ελλάδα αντιβαίνει τον νόμο. Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους μετανάστες καλούν συλλογικότητες του αναρχικού και αριστερού χώρου σήμερα το πρωί στις 9, στο Πρωτοδικείο Αθηνών (Δέγλερη 2 και Αλεξάνδρας).

 

Δ.Αγγ.

 

„Θέλετε αστυνόμευση; Πληρώστε!

 

Λαϊκό αγώνα δρόμου στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη οργάνωσε χτες το πρωί ο Δήμος Ζωγράφου και ζήτησε τη συνδρομή της Τροχαίας για την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Η Τροχαία έκοψε «κουστούμι» στον δήμο 2.400 ευρώ για τις υπηρεσίες της, λες και ο δήμος ήταν κάποιος ιδιώτης. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ μπορεί να άφησαν χωρίς δημοτική αστυνομία την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να έχουν περικόψει δραματικά τους πόρους της, όμως μπορούν να συντηρούν χιλιάδες άνδρες στα ΜΑΤ, να στέλνουν διμοιρίες στα Πανεπιστήμια, να διαθέτουν φρουρούς σε πολιτικούς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους, αλλά βλέπουν σαν πελάτες τους δήμους. Αστυνόμευση επί πληρωμή λοιπόν, κύριε Κικίλια. Να σας στείλουμε κανένα 20ευρω, μπας και δούνε Τροχαία στις γειτονιές της Αθήνας όπου επικρατεί το χάος ή να περιμένουμε τις εκλογές να σας στείλουμε σπίτι σας μια και καλή;

 

ΚΜ

 

Συναίνεση ή κάλπες

 

Δεν αποκλείει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ακόμη κι αν καταστεί εφικτή η ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Σύμφωνα με το σκεπτικό του ευρωβουλευτή, η προεδρική εκλογή δεν είναι ο μοναδικός σκόπελος για τη συγκυβέρνηση. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μη στηθούν κάλπες πριν από την εξάντληση της τετραετίας είναι η συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων και ιδιαίτερα δικομματικής – ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα του χρέους. «Οσο δεν υπάρχει ένα μίνιμουμ συνεννόησης μεταξύ των κομμάτων, εκλογές μπορεί να προκύψουν είτε λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά ακόμη κι αν βρεθούν οι 180, μπορεί να προκύψουν αν πάμε σε μία λύση για το χρέος που δεν αποδέχεται η αντιπολίτευση», τόνισε στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο».

 

Δ.Κ.

 

„Ανθρωπος, όχι ρομπότ

 

Τα προβλήματα που προκύπτουν σε διάφορους εργασιακούς χώρους εμφανίζονται πολλές φορές γιατί το δυναμικό είναι αποκλειστικά άνθρωποι και όχι ρομπότ. Ωστόσο, ένας εργαζόμενος στον Δήμο της Νέας Υόρκης τέθηκε σε υποχρεωτική άδεια 20 ημερών άνευ αποδοχών γιατί παρίστανε, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, το αντίθετο, δηλαδή ένα ρομπότ! Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν εκατοντάδες Νεοϋορκέζοι διαμαρτυρήθηκαν στον δήμο επειδή τους απαντούσε ένα ρομπότ και όχι ένας άνθρωπος. Ελα όμως που ήταν υπάλληλος! Ο οποίος πάντως υποστήριξε ότι η βαριά και δυσνόητη για τους καλούντες προφορά του ήταν αυτή που τον έκανε να παραστήσει το ρομπότ για να γίνεται κατανοητός…

 

Δ.Σ.Φ.

 

„Δήμος Τσακνιάς

 

Εφυγε χτες ξαφνικά από τη ζωή ο Δήμος Τσακνιάς, δικηγόρος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα. Ενταγμένος από νεαρή ηλικία στο κομμουνιστικό κίνημα, υπήρξε στέλεχος της ΚΝΕ και μετά του ΚΚΕ, αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τη διεύθυνση της «Κομμουνιστικής Επιθεώρησης» στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Τον Νοέμβριο του 1989, μαζί με άλλα επτά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής παραιτήθηκε από το όργανο, αντιτιθέμενος στη συμμετοχή του ΣΥΝ στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα. Διετέλεσε μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ως ανένταχτος, επί προεδρίας Αλέκου Αλαβάνου, την εποχή των «συνιστωσών», ενώ υπήρξε υπέρμαχος της εγγραφής στον ΣΥΡΙΖΑ μεμονωμένων μελών. Ηταν παντρεμένος με τη βουλευτή Νάντια Βαλαβάνη και πατέρας δύο παιδιών.

 

Ν.ΣΒ.

 

„Δημοσκόπηση

 

Με 3,1 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της Ν.Δ., όπως καταγράφηκε στη δημοσκόπηση της εταιρείας METRISI για την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής». Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27,20%, η Ν.Δ. 24,10% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή 6,40%, Ποτάμι 5,50%, ΚΚΕ 5,40%, ΠΑΣΟΚ 5,30%, ΑΝ.ΕΛΛ. 2,30%, Κόμμα Λυκούδη (!) 2,20%, ΛΑΟΣ 1,20%, ΔΗΜΑΡ 0,90%. Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Αντ. Σαμαράς προηγείται με 39,90% έναντι 33,20% του Αλ. Τσίπρα, αλλά στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 39,30% έναντι 30,10% της Ν.Δ. Το 39,80% συμφωνεί για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας έναντι 51,60% που διαφωνεί και το 54,30% δηλώνει λίγο έως καθόλου ικανοποιημένο από τη συγκυβέρνηση.

 

Φ.Π.

 

Scroll to top