dermetzopoulos

04/11/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Μαθήματα το Πάσχα αν συνεχιστούν οι καταλήψεις στα σχολεία

Ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος προειδοποίησε πως εάν οι καταλήψεις στα σχολεία ξεπεράσουν τις τρεις μέρες, τότε θα γίνουν μαθήματα στις διακοπές του Πάσχα .
      Pin It

Το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα προκειμένου να καλυφθούν τα κενά από τις καταλήψεις, επανέλαβε ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Όπως είπε, οι καταλήψεις παρατηρούνται λίγο πριν την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου και προειδοποίησε ότι εάν οι καταλήψεις ξεπεράσουν τις τρεις μέρες θα ενεργοποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει «να διεξαχθούν μαθήματα μέσα στο διάστημα των διακοπών του Πάσχα».

«Μέχρι τρεις μέρες κατάληψη, δεν δημιουργεί πρόβλημα. Αλλά αν ενταθεί το φαινόμενο, καταλαβαίνετε ότι θα έχουμε πρόβλημα με τη διδακτέα ύλη και εκεί έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε είτε το Προεδρικό Διάταγμα είτε, αν δούμε ότι εντείνεται, να το τροποποιήσουμε και να εντάξουμε πέραν των ημερών του Πάσχα κάποια Σάββατα, ημέρες εορτών ή σχολικών εκδρομών. Θα το δούμε, ανάλογα με την εξέλιξη» συμπλήρωσε μιλώντας στο Βήμα FM.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος ανέφερε, επίσης πως «το υπουργείο Παιδείας δεν λαμβάνει, ούτε πρόκειται να λάβει μέτρα καταστολής, διότι ακούμε τα αιτήματα των μαθητών».

efsyn.gr

Scroll to top