Cyprus-AOZ-1

04/11/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

«Λίγο» το φυσικό αέριο στην Κύπρο

Η Noble Energy υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει αρκετό φυσικό αέριο για τερματικό στην Κύπρο.
      Pin It

Ανταπόκριση από τη Λευκωσία: Άκης Φάντης

Δυσάρεστα είναι τα νέα όσον αφορά στις εξελίξεις για το φυσικό αέριο στην Κύπρο, καθώς ο γενικός διευθυντής της Noble Energy στην Κύπρο, Τζον Τόμιτς δήλωσε ότι δεν έχουν εντοπιστεί αρκετές ποσότητες φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ, που να επιτρέπουν τη δημιουργία ενός τερματικού υγροποίησης.

Ο κ. Τόμιτς μιλώντας στο συνέδριο του Economist στη Λευκωσία είπε πως το χερσαίο τερματικό υγροποίησης είναι μια δαπανηρή επιλογή, που απαιτεί την ανακάλυψη μεγάλων ποσοτήτων φυσικού αερίου και τόνισε πως επί του παρόντος η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή είναι η δημιουργία περιφερειακών αγωγών.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αρκετό φυσικό αέριο κατά τη γνώμη μας για να αναλάβουμε ένα τέτοιο έργο έτσι αναζητούμε άλλες επιλογές», είπε, προσθέτοντας ότι η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή αυτή τη στιγμή είναι οι περιφερειακοί αγωγοί.

Την ίδια ώρα ανέφερε ότι υπάρχει μια καλή πιθανότητα εξεύρεσης περισσότερων ποσοτήτων φυσικού αερίου στην Κύπρο, τόσο από τη Noble, όσο και από άλλες εταιρείες.

Σημείωσε παράλληλα ότι η σωστή εκτέλεση ενός έργου, χωρίς καθυστερήσεις και εντός του προϋπολογισμού του, μεγιστοποιούν τις πιθανότητες να καταστεί επιτυχές και ξεκαθάρισε πως η Noble σχεδιάζει πρόσθετες γεωτρήσεις το 2015.

efsyn.gr

Scroll to top