papas-pope-Francis-Fragiskos

01/12/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Πάπας: Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ασθενείς από AIDS

Δηλώσεις του Ποντίφικα με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS. Ο Πάπας εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους προσβληθέντες από τη νόσο .
      Pin It

«Σήμερα τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS. Δηλώνουμε ότι αισθανόμαστε κοντά σε αυτούς που υποφέρουν, ιδιαίτερα στα παιδιά. Τους εκτιμούμε όλους και τους γιατρούς και τους ερευνητές. Κάθε ασθενής, χωρίς καμία εξαίρεση, θα πρέπει να έχει πρόσβαση στη θεραπεία που χρειάζεται».

Αυτά ανέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος ζήτησε να έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη «όλοι οι ασθενείς, ουδενός εξαιρουμένου» με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη του στους προσβληθέντες από τη νόσο.

«Θερίζει» το AIDS 

Το 2012, συνολικά 35,3 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο – το 70% στην υποσαχάρεια Αφρική – ζούσαν με τον ιό HIV, 2,3 εκατομμύρια νοσούσαν και 1,6 εκατομμύριο πέθανε από ασθένειες που συνδέονταν με τον HIV, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του προγράμματος του ΟΗΕ κατά της νόσου αυτής UNAIDS, η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα τον Σεπτέμβριο. Το 2011 οι θάνατοι ανέρχονταν σε 1,8 εκατομμύριο έναντι των 2,3 εκατομμυρίων που ήταν το 2005.

Το 2012 επίσης καταγράφηκαν 2,3 εκατομμύρια νέα κρούσματα, έναντι 2,5 εκατομμυρίων το 2011, σημειώνοντας μείωση παγκοσμίως 33% σε σχέση με το 2001.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top