iatreio-nosokomeio-nosokoma

24/03/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξάνονται τα θύματα από τη γρίπη

Τους 110 έχουν φθάσει οι νεκροί από τον ιό της γρίπης και ο αριθμός ολοένα και αυξάνεται. Οι περισσότεροι που έχουν χάσει τη ζωή τους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
      Pin It

Ο κατάλογος των θυμάτων από τον ιό της γρίπης μεγαλώνει συνεχώς, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 110, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότεροι από τους ασθενείς που κατέληξαν ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και δεν είχαν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 46 άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ, συνολικά, από τον περασμένο Οκτώβριο, έχουν νοσηλευθεί 286 άτομα.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης επισημαίνει την αναγκαιότητα της πρόληψης από τη θανατηφόρο γρίπη, σημειώνοντας ότι η φετινή εμβολιαστική κάλυψη δεν ξεπέρασε το 35%.

Ο ΙΣΑ και ζητά από το υπουργείο Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες του για μία αποτελεσματική εμβολιαστική πολιτική πρόληψης, διαφορετικά, επισημαίνει «τον ρόλο του κράτους θα αναλάβουμε εμείς».

efsyn.gr

Scroll to top