eksetaseis-mathites

29/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Ενδοσχολικές εξετάσεις, με πειραματόζωα τους μαθητές Α' Λυκείου

Ξεκίνησαν σήμερα οι ενδοσχολικές εξετάσεις, με τους μαθητές της Α' Λυκείου να μετατρέπονται, απροετοίμαστοι και στα βιαστικά, στα πρώτα πειραματόζωα του νέου εξεταστικού συστήματος καθώς τίθεται για πρώτη φορά σε ισχύ η Τράπεζα Θεμάτων.
      Pin It

Είναι παιδιά ενός παλιού συστήματος, υπήρξαν μαθητές μιας χρονιάς που κύλησε σε πλήρη άγνοια σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της «νέας» Τράπεζας Θεμάτων και πλέον σπρώχνονται σαν πρόβατα στην ουρά για «κούρεμα». Η νέα φιλοσοφία για τη θεματολογία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών, είναι απαιτητική και αναντίστοιχη με τον τρόπο διδασκαλίας στην τάξη και κατ’ επέκταση των δυνατοτήτων του μέσου μαθητή. Ειδικά σε Μαθηματικά, Φυσική και κυρίως μαθήματα θετικά, χωρίς να εξαιρούνται, όμως, και μαθήματα όπως η Ιστορία.

Εν ολίγοις, η τομή ξεκίνησε. Μόνο που αντί για μεταρρυθμιστική, προς το παρόν παραμένει χειρουργική. Κοφτερό αναμένεται ότι θα είναι το νυστέρι της αποτυχίας για τους μαθητές της Α' Λυκείου οι οποίοι δεν κατάφεραν να ζήσουν το θαύμα της εμφύσησης του νέου εξεταστικού συστήματος μέσα σε τρεις ημέρες, όπως επέτασσαν οι υψηλοί στόχοι του υπουργείου Παιδείας.

Ο συνολικός αριθμός θεμάτων, να θυμίσουμε, είναι 9.042 για όλα τα μαθήματα, για όλους τους τύπους των λυκείων, με τα γενικά λύκεια να έχουν τα περισσότερα. Παρ' όλα αυτά, οι μαθητές καλούνται να ανταποκριθούν αποτελεσματικά…


Α.Ανδρ.

efsyn.gr

Scroll to top