giatroi-Ebola-epidimia-ios

25/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Υπέκυψε γιατρός που του είχε χορηγηθεί το ZMapp

Πρόκειται για τον Έιμπραχαμ Μπόρμπορ, ο οποίος κατέληξε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα.
      Pin It

Πέθανε ένας γιατρός από τη Λιβερία που είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα και είχε λάβει ένα αμερικανικό πειραματικό σκεύασμα, ανακοίνωσε σήμερα ο Λιβεριανός υπουργός Ενημέρωσης Λούις Μπράουν.

«Έδειξε σημάδια βελτίωσης, όμως τελικά υπέκυψε. Η κυβέρνηση λυπάται για την απώλεια αυτή και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του», πρόσθεσε.

Ωστόσο, δύο άλλοι ασθενείς που λαμβάνουν το σκεύασμα αυτό, το ZMapp, «συνεχίζουν τη θεραπεία και υπάρχουν σημάδια ελπίδας», σημείωσε ο υπουργός.

Ένας γιατρός και ένας νοσοκόμος, στους οποίους χορηγείται το Zmapp, έχουν δείξει σημάδια βελτίωσης, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), προσθέτοντας ότι ακόμη ένας γιατρός, ο οποίος λαμβάνει το φάρμακο αυτό πηγαίνει καλύτερα, όμως παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Το πειραματικό σκεύασμα Zmapp, παραχωρήθηκε στη Λιβερία στις 13 Αυγούστου από τις ΗΠΑ για τους τρεις αυτούς ασθενείς. Οι δύο Αμερικανοί που είχαν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα και τελικά θεραπεύθηκαν, είχαν λάβει το ίδιο σκεύασμα. Ο Ισπανός ιερέας, όμως, ο οποίος επίσης δοκίμαζε την πειραματική αυτή θεραπεία, υπέκυψε στις 12 Αυγούστου. Όλοι είχαν προσβληθεί από τον ιό στη Λιβερία.

Οι πολύ μικρές διαθέσιμες ποσότητες του ZMapp, το οποίο δεν είχε μέχρι τώρα χορηγηθεί σε ανθρώπους, έχουν πλέον εξαντληθεί, σύμφωνα με το εργαστήριο που το παράγει.

Από την πλευρά της η Ιαπωνία ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη να προσφέρει μια πειραματική θεραπεία, που έχει δημιουργήσει μια ιαπωνική εταιρεία και εγκρίθηκε τον Μάρτιο από τις υγειονομικές αρχές της χώρας για την καταπολέμηση της γρίπης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο ιός Έμπολα, «αν ο ΠΟΥ το ζητήσει».

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top