amea

31/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Ειδική Αγωγή

Η ομοσπονδία ΠΟΣΓΚΑμεΑ που θα προχωρήσει στην κινητοποίηση έξω από το υπ. Παιδείας ζητάει να αρθεί η διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών με αναπηρία, τονίζει πως η υποστέλεχωση στα ειδικά σχολεία καταδικάζει τους μαθητές και εγκαλεί το υπουργείο για αθέτηση της συμφωνίας μεταξύ του προηγούμενου υπουργού και του παρόντος υφυπουργού .
      Pin It

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, την Τρίτη στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιήσει η Ομoσπovδία Σωματείωv Γovέωv και Κηδεμόvωv Ατόμωv με Αvαπηρίες .

Σε επιστολή τους προς τον υπουργό, αναφέρουν πως η υποστέλεχωση και η έλλειψη προσλήψεων στα ειδικά σχολεία καταδικάζει τους μαθητές να φοιτήσουν «σε σχολεία άδεια από εκπαιδευτικό προσωπικό».

Επιπλέον, η Ομοσπονδία ζητάει να αρθεί η διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών με αναπηρία που ίσχυσε με το ν. 4172/2013, θέτοντας εκτός εργασίας εκπαιδευτικούς με αναπηρία που υπηρετούν στην εκπαίδευση χρόνια, και δημιουργώντας δυσαναπλήρωτα κενά στις δομές της ειδικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ).

Εγκαλούν το υπουργείο για αθέτηση της συμφωνίας μεταξύ του προηγούμενου υπουργού Παιδείας και του παρόντος υφυπουργού Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου για την άμεση ψήφιση διάταξης ως προς την κατά προτεραιότητα ένταξη των εκπαιδευτικών με αναπηρία στη Γενική Εκπαίδευση σε ποσοστό 10%, γεγονός που οδηγεί σε οικονομική απόγνωση τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Οι δυο ομοσπονδίες απαιτούν να γίνει ο διαγωνισμός ειδικής αγωγής από το ΑΣΕΠ, όπως προβλέπεται με το ν. 3848/2010 και συμπληρώνουν, πως η εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία στα σχολεία ειδικής εκπαίδευσης δεν μπορεί να στηρίζεται σε αναπληρωτές και ωρομίσθιους για ευνόητους λόγους.

Τέλος, ζητούν να επανεξεταστεί η κατάργηση του πίνακα Α, στον οποίο εντάσσονταν εκπαιδευτικοί με αναπηρία 67%, κίνηση στην οποία προέβη το υπουργείο, χωρίς πρώτα να έχει διασφαλίσει την προστασία της πρόσληψης των εκπαιδευτικών με αναπηρία στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ).

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top