ebola

01/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Θεραπεύτηκαν από Έμπολα δύο γιατροί στη Λιβερία

Οι γιατροί έλαβαν το αμερικανικό πειραματικό φάρμακο ZMapp. Η επιδημία του Έμπολα έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής 1.552 ανθρώπους στη Δυτική Αφρική, τη στιγμή που η μείωση της θνησιμότητας είναι ζήτημα στοιχειωδών μέτρων.
      Pin It

Δύο γιατροί που είχαν μολυνθεί από τον ιό του Έμπολα στη Λιβερία ανάρρωσαν πλήρως, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Οι δύο γιατροί, που κατάγονταν ο ένας από τη Νιγηρία και ο άλλος από την Ουγκάντα, λάμβαναν θεραπεία με το ZMapp από τις 10 Αυγούστου. Το Σαββατοκύριακο πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν όλο αυτό το διάστημα.

Δύο Αμερικανοί εθελοντές, ο γιατρός Κεντ Μπράντλεϊ και η ιεραπόστολος Νάνσι Ράιτμπολ, που έπασχαν επίσης από Έμπολα, θεραπεύτηκαν αφού έλαβαν το ZMapp. Ωστόσο ο Ισπανός ιερέας Μιγκέλ Παχάρες πέθανε μετά τη μεταφορά του από τη Λιβερία στη Μαδρίτη, μολονότι έλαβε και αυτός το φάρμακο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η επιδημία του Έμπολα έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής 1.552 ανθρώπους στη Δυτική Αφρική. Στη Γουινέα, τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Νιγηρία έχουν αναφερθεί συνολικά 3.069 ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας.

 

Σχετικό θέμα:

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top