ebola

03/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Δραματική αύξηση των θυμάτων του Έμπολα

Την τελευταία εβδομάδα 400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ο συνολικός αριθμός των θυμάτων υπολογίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε 1900. Ο Οργανισμός αναφέρεται σε σχέδιο κατά της εξάπλωσης της επιδημίας που υπολογίζεται να κοστίσει 490 εκατ. δολάρια.
      Pin It

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) , πάνω από 1.900 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χειρότερη επιδημία του ιού Έμπολα στην ιστορία, η οποία καταγράφεται στη δυτική Αφρική. Η επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Δρ. Μάργκαρετ Τσαν υπογράμμισε την δραματική αύξηση των θανάτων, οι οποίοι είχαν ξεπεράσει τους 1.500 μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Η Τσαν είπε ότι 3.500 πιθανά, ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα στη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία ως αυτή την εβδομάδα. «Η επιδημία εξαπλώνεται», τόνισε.

Ο απολογισμός αυτής της επιδημίας είναι πλέον βαρύτερος από κάθε άλλη στο παρελθόν, μετά την ανακάλυψη του ιού το 1976, με τον ΠΟΥ να προειδοποιεί ότι η επιδημία στη δυτική Αφρική ενδέχεται να μολύνει πάνω από 20.000 ανθρώπους και να εξαπλωθεί σε 10 χώρες.

Ο Οργανισμός αναφέρθηκε σε ένα σχέδιο το οποίο προβλέπει τη δαπάνη 490 εκατ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της ασθένειας: «Με μια συντονισμένη διεθνή αντίδραση, την διάθεση κεφαλαίων και την έλευση ειδικών, ελπίζουμε ότι θα σταματήσει πλήρως η εξάπλωση μέσα σε έξι ως εννέα μήνες».

Στο μεταξύ στη Νιγηρία τα κρούσματα του Έμπολα αυξήθηκαν σε 18, μετά την ανακάλυψη ενός ακόμη στο Πορτ Χαρκούρτ, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν σε επτά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Στη Λιβερία, ένας γιατρός 51 ετών, έγινε το πιο πρόσφατο κρούσμα του Έμπολα, σύμφωνα με την ιεραποστολική οργάνωση αρωγής SIM USA. Ο γιατρός εργαζόταν σε ένα μαιευτήριο και δεν χειριζόταν ασθενείς που ήταν γνωστό πως είχαν τον ιό. Παραμένει άγνωστο πώς μολύνθηκε. Του παρέχονται φροντίδες και νοσηλεύεται σε απομόνωση μέσα στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης.

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top