ebola

25/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Ιλινόι: Υποχρεωτική καραντίνα λόγω Έμπολα

Ο κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας επέβαλε υποχρεωτική καραντίνα σε όλα τα πρόσωπα που ήρθαν σε επαφή με ασθενείς του θανατηφόρου ιού στη Λιβερία, τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε.
      Pin It

Το Ιλινόι διέταξε υποχρεωτική απομόνωση 21 ημερών για όλα τα άτομα «υψηλού κινδύνου» που είχαν άμεση επαφή με ασθενείς του Έμπολα ενώ βρίσκονταν στη Λιβερία, τη Γουινέα ή τη Σιέρα Λεόνε, τις τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί περισσότερο από το ξέσπασμα της επιδημίας.

Η διαταγή που θα εφαρμοστεί από τις τοπικές υγειονομικές αρχές περιλαμβάνει όλο το ιατρικό προσωπικό που περιέθαλψε ασθενείς με τη συχνά θανατηφόρα ασθένεια στις τρεις αυτές χώρες. Προηγουμένως τέτοια άτομα «υψηλού κινδύνου» υπόκειντο σε εθελοντική απομόνωση.

Ο κυβερνήτης Πατ Κουίν εξέδωσε την οδηγία αφού ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, και ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι, εξέδωσαν τον ίδιο κανόνα για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στα αεροδρόμια της περιοχής της πόλης της Νέας Υόρκης. Ο κανόνας αυτός υπερβαίνει τις ομοσπονδιακές κατευθυντήριες οδηγίες.

efsyn.gr

Scroll to top