Pin It

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

 

Οι έντονες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί σχεδόν στο σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο σήμερα κατεβαίνει από το opengov καθώς ολοκληρώνεται η δημόσια διαβούλευση, στάθηκαν η αφορμή για να πραγματοποιηθεί χθες συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη και σε εκπροσώπους των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

 

Ο Γ. Πλακιωτάκης από τη Ν.Δ., η Μαρία Ρεπούση από τη ΔΗΜΑΡ και ο συνεργάτης του Ν. Σηφουνάκη από το ΠΑΣΟΚ, καθώς ο ίδιος έλειπε στο εξωτερικό, συζήτησαν για αρκετή ώρα με τον υπουργό Ναυτιλίας, εξέθεσαν τις απόψεις τους και τις διαφωνίες τους για το σχέδιο νόμου, το οποίο ο υπουργός σχεδιάζει να καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή γύρω στις 15 Ιανουαρίου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νομοσχέδιο αναμένεται να γίνουν αρκετές τροποποιήσεις ακόμα και να αποσυρθούν ολόκληρα άρθρα, και όπως λέγεται τα «επίμαχα» άρθρα είναι το 33 που αφορά την «επίταξη πλοίων», το 43 που αφορά την Πλοηγική Υπηρεσία, καθώς και οι διατάξεις που αφορούν το Λιμενικό Σώμα, αφού πολλές είναι οι αντιρρήσεις για την κατάργηση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

 

Επίσης προβληματισμό προκαλούν και οι διατάξεις που αναφέρονται στα λιμάνια, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τις αντιρρήσεις του προς τον υπουργό έχει εκφράσει και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου(ΤΑΙΠΕΔ).

 

Να σημειωθεί ότι αντίθετοι με άρθρα-διατάξεις του πολυνομοσχεδίου είναι τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΝΕΝ(ναύτες), ΠΕΜΕΝ(μηχανικοί), «Στέφενσων» (κατώτερα πληρώματα), ΠΕΕΜΑΓΕΝ (μάγειροι), οι πλοηγοί, οι ακτοπλόοι(ΣΕΕΝ), το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, το πολιτικό προσωπικό του ΥΝΑ, η Διεθνής Ναυτική Ενωση, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, ενώ η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) απέστειλε εξώδικο προς το υπουργείο μέσω του οποίου ζητάει την απόσυρση συγκεκριμένων διατάξεων.

 

[email protected]

Scroll to top