03/01/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

2013: Η χρονιά της κρουαζιέρας

      Pin It

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

 

Περισσότερα από 710 κρουαζιερόπλοια με 2,2 εκατ. τουρίστες έχει προγραμματιστεί να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Πειραιά το 2013, μια χρονιά ανοδική για την κρουαζιέρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) Γ. Ανωμερίτη.

 

Τις δηλώσεις αυτές έκανε χθες το πρωί με αφορμή την άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι του Πειραιά για τον καινούργιο χρόνο. Το Costa Magica της ιταλικής εταιρείας Costa που ανήκει στον όμιλο της Carnival (της οποίας τα πλοία θα επισκεφθούν το λιμάνι του Πειραιά το 2013 με 74 δρομολόγια, έναντι 33 του 2012) στις 11.30 χθες το πρωί μπήκε στο λιμάνι του Πειραιά, κάνοντας «ποδαρικό» για το 2013. Το πλοίο έχει κατασκευαστεί το 2004, έχει μήκος 273 μέτρα, πλάτος 36 μέτρα, διαθέτει 1.358 καμπίνες, 58 σουίτες και έχει 1.090 άτομα πλήρωμα.

 

Το ιταλικό κρουαζιερόπλοιο υποδέχθηκε η διοίκηση του ΟΛΠ, ο Γ. Ανωμερίτης αντάλλαξε ευχές με τον πλοίαρχο Orazio d' Aita και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του ΟΛΠ τόνισε:

 

«H Ελλάδα είναι ένας μοναδικός τόπος προορισμού, που παρέχει ποιότητα, ασφάλεια και διαθέτει φυσικές ομορφιές και διαχρονικό πολιτισμό. Το λιμάνι του Πειραιά με 11 θέσεις ελλιμενισμού, νέες αίθουσες υποδοχής και σημαντικές επεκτάσεις στο νέο λιμάνι κρουαζιέρας είναι σήμερα το μεγαλύτερο λιμάνι κρουαζιέρας στη Μεσόγειο».

 

Να σημειωθεί ότι έχει ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η επέκταση του λιμένα κρουαζιέρας για 6 θέσεις ελλιμενισμού κρουαζιεροπλοίων νέας γενιάς (μήκους άνω των 300 μέτρων), ενώ αναμένεται να λειτουργήσουν και δυο νέοι σταθμοί κρουαζιέρας, με τους οποίους δημιουργούνται 8.800 τ.μ. για την εξυπηρέτηση των επιβατών.

 

Ο ΟΛΠ έχει ήδη ανακοινώσει στην αγορά κρουαζιέρας ότι τα έτη 2013-2016 θα διατηρήσει σταθερά τα τιμολόγιά του, ενώ έχει προγραμματιστεί η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» για την αποφυγή διπλών ελέγχων αποσκευών. Αυτό σημαίνει ότι στο home-porting ο επιβάτης θα παραδίδει την αποσκευή του στο αεροδρόμιο επιβίβασης και θα τη βρίσκει στην κουκέτα του πλοίου χωρίς ενδιάμεσους ελέγχους.

 

[email protected]

 

Scroll to top