sinedrio-eekaa-2

27/10/14


ΥΓΕΙΑ

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναζωογόνησης και Αντιμετώπισης Επείγοντος Περιστατικού

Στο συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης, θα αναπτυχθούν οι τελευταίες μέθοδοι που επιτρέπουν στους επαγγελματίες υγείας (γιατρούς – νοσηλευτές –διασώστες ΕΚΑΒ) να αντιμετωπίσουν εξειδικευμένα το επείγον περιστατικό.
      Pin It

Στις σκανδιναβικές χώρες το ποσοστό επιβίωσης μετά από καρδιοαναπνευστική ανακοπή ανέρχεται στο 35%. Στην Ελλάδα, το αντίστοιχο ποσοστό είναι λιγότερο του 8%. Αυτό συμβαίνει καθώς οι επαγγελματίες υγείας δεν είναι sinedrio-eekaaευαισθητοποιημένοι στη νομοθετικά κατοχυρωμένη εκπαίδευσή τους στη βασική και εξειδικευμένη αναζωογόνηση, ενώ οι πολίτες δεν είναι ενημερωμένοι στις απλές δεξιότητες που μπορούν να σώσουν τη ζωή ενός συμπολίτη τους.

Το έργο της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑ- Ιατρική Επιστημονική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία) στοχεύει στη συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση του πολίτη για την παροχή πρώτων βοηθειών και στη διοργάνωση εξειδικευμένων επιστημονικών σεμιναρίων για τους επαγγελματίες υγείας, ώστε να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση του επείγοντος περιστατικού.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνει την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου και το  Σάββατο 1 Νοεμβρίου το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναζωογόνησης και Αντιμετώπισης Επείγοντος Περιστατικού που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα).

Το συνέδριο θα πλαισιωθεί από διακεκριμένους επιστήμονες από Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη και Αμερική.


Περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ

 

efsyn.gr

Scroll to top