Pin It

Βεβαιώνουν πολλοί ότι ο Θ. Πάγκαλος μπορεί να χύνει ενίοτε την καρδάρα με το γάλα, να φέρνει σε δύσκολη θέση στελέχη και μέλη του κόμματός του, να πολιτεύεται εξόχως αναποτελεσματικά αλλά, αν μη τι άλλο, είναι ο εξυπνότερος των τριακοσίων της Βουλής.

 

Λάθος και μάλιστα μέγα. Ολα τα εγχειρίδια περί βλακείας βασίζονται στη σχετική επιτομή του Carlo Cipolla, ο οποίος κατατάσσει τους ανθρώπους σε τέσσερις κατηγορίες: Τους αμόρφωτους που ευνοούν τους άλλους αλλά όχι τον εαυτό τους, τους κακοποιούς που βλάπτουν τους άλλους κερδίζοντας οι ίδιοι, τους έξυπνους που οφελούν και τον εαυτό τους και τους άλλους και τέλος τους βλάκες οι ενέργειες των οποίων βλάπτουν το ίδιο τόσο τους άλλους όσο και τον εαυτό τους.

 

Ανεμοι έως και 7 Μποφόρ, από βόρειες κατευθύνσεις θα φυσούν σήμερα στο Αιγαίο. Θα καταγραφούν χαμηλές θερμοκρασίες, παγετός στα ηπειρωτικά, χιόνια ή χιονόνερο στα όρη αλλά και σταδιακή βελτίωση. Στη Σαλονίκη πρόσκαιρη συννεφιά και στην Αττική σποραδικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια του νομού.

 

Καταιγισμό φληναφημάτων εκτοξεύει ο Θ. Πάγκαλος. Κορυφαίο το «μαζί τα φάγαμε» που εξόργισε τη χειμαζόμενη κοινωνία, έβλαψε το ΠΑΣΟΚ και έστρεψε τους πάντες εναντίον του. Οι χειρισμοί του στην υπόθεση Οτζαλάν έβλαψαν τον Κούρδο ηγέτη και την Ελλάδα, ενώ καταρράκωσαν το προφίλ του ευτραφούς Ελευσίνιου. Εσείς σε ποια κατηγορία τον κατατάσσετε;

 

Ωχριά μπροστά του η πιο απύθμενη ανοησία. Πρόκειται για τυπικό δείγμα ηλίθιου, που ανήκει μάλιστα στο πιο επικίνδυνο είδος. Γιατί όταν ένας βλάξ είναι ταυτόχρονα εύστροφος και οξυδερκής, κατά Cipolla πάντοτε, καταντά καταστροφικός, σωστός δημόσιος κίνδυνος.

 

Δαγκώνει το κρύο αυτές τις μέρες αλλά αύριο ο υδράργυρος θα κινηθεί ανοδικά. Συννεφιές που το απόγευμα θα πυκνώσουν θα δώσουν τοπικές βροχές. Χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά και ισχυρός παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά. Θα πνέουν μαϊστροτραμουντάνες μέχρι 7 Μποφόρ.

 

Η τελευταία ανάρτηση του Θ. Πάγκαλου στο τουίτερ του επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό μας. «Τι κοινό έχει ο Γ. Παπαδόπουλος με τον Α. Τσίπρα; Είναι οι μόνοι μετά τη μεταπολίτευση πρωθυπουργοί που δεν σπούδασαν ή έζησαν στο εξωτερικό». Οπως και το 95% των Ελλήνων. Τι θέλει να πει ο ποιητής;

 

Σύμφωνα με τον Cipolla, «δεν υπάρχει κάποιος λογικός τρόπος να προβλέψει κανείς αν, πότε, πώς και γιατί ένα ηλίθιο πρόσωπο θα εξαπολύσει την επίθεσή του. Μπροστά σε ένα ηλίθιο πρόσωπο, είναι κανείς ολοκληρωτικά στο έλεός του».

 

Μετέωρος [email protected]

 

Scroll to top