14/12/12 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ευχάριστες ειδήσεις

      Pin It

Τρία παιδιά τουλάχιστον κάλεσε τους Ρώσους να γεννούν ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Η τρίτεκνη οικογένεια πρέπει να αποτελεί τον κανόνα, τους είπε. Θα έμαθε ότι ο Σαμαράς χαρατσώνει ακόμη και τα βρέφη και σκέφτηκε να αυγατίσει τη φορολογική του ύλη. Ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.

 

Ρεβεγιόν χωρίς ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και έντυπα θα κάνουμε αν ισχύσει και στην Ελλάδα νομοσχέδιο που κατατέθηκε στο ρωσικό Κοινοβούλιο από τον αρχηγό του κόμματος «Δίκαιη Ρωσία», Ολεγκ Μικχέεβ. Να περιορίσουν δηλαδή τα ΜΜΕ τις αρνητικές ειδήσεις που μεταδίδουν στο 30% του συνόλου. Αντε να βρεις σε τούτη τη χώρα -και μάλιστα τη συγκεκριμένη εποχή- ευχάριστα γεγονότα. Ούτε με το ντουφέκι.

 

Ιδιον του σημερινού καιρού θα είναι και πάλι ο παγετός, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και αργά τη νύχτα. Αιθρία θα επικρατήσει κατά τ' άλλα, με αραιές συννεφιές που από το βράδυ θα πυκνώσουν δίνοντας στα δυτικά τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

 

Την Αττική θα περιβάλλει καθαρός ουρανός με αραιές νεφώσεις από το βράδυ. Η Θεσσαλονίκη θα έχει ήλιο με δόντια. Στο επίσης κρύο Αμστερνταμ ο δήμαρχος πέρασε νόμο που απαγορεύει στους μαθητές να καπνίζουν μαριχουάνα στον χώρο του σχολείου. Πρόκειται για την πρώτη πόλη της Ολλανδίας που τα παιδιά δεν θα έχουν μέρος να μα…σπουδάζουν.

 

Επιφυλάσσει αύριο ο καιρός συννεφιές και πρόσκαιρες καταιγίδες στα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε λίγες νεφώσεις αυξημένες το πρωί στις Κυκλάδες και την Κρήτη αλλά και στα δυτικά από το απόγευμα. Λίγα χιόνια θα λευκάνουν τα βουνά της δυτικής και κεντρικής χώρας.

 

Κομμάτι ανοδικά θα κινηθεί ο υδράργυρος, ενώ σιροκολεβάντες θα φυσά αρχικά στα δυτικά, που το βράδυ θα στραφεί σε γαρμπή έντασης 3 έως 5 και στο Ιόνιο 6 Μποφόρ. Στα ανατολικά η συνήθης τραμουντάνα 3 έως 5 Μποφόρ.

 

Νύχτα με βροχή μετεωριτών είχαμε χθες στο βόρειο ημισφαίριο. Τα συνονόματα ουράνια σώματα έλκονται από τη βαρύτητα της Γης και πέφτουν στην επιφάνειά της χωρίς να διαλυθούν πλήρως.

 

Οταν εισέρχονται στην ατμόσφαιρα θερμαίνονται και αναφλέγονται προσφέροντας μια οπτική πανδαισία. Οι χθεσινοί ονομάστηκαν Geminis επειδή κατευθύνθηκαν προς τον αστερισμό των Διδύμων.

 

Στη διάρκεια μιας ώρας «προσγειώνονται» έως 100 μετεωρίτες. Οι χθεσινοί έτρεχαν με ταχύτητα 32 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο. Εμείς οι μετέωροι μπορεί να είμαστε αναποφάσιστοι και αμφιταλαντευόμενοι, διαθέτουμε όμως γρήγορα αντανακλαστικά.

 

Μετέωρος [email protected]

 

Scroll to top