Pin It

Σάμπως να μην έχει καταστραφεί ο ντουνιάς την αποφράδα 21η Δεκέμβρη του ’12, όπως προέβλεπαν οι γραφές των Μάγιας κι έχαψε σαν κουτορνίθι κόσμος και ντουνιάς. Αν οι συμπαθείς Αμερικανοί ιθαγενείς ήταν καλοί στις προφητείες, θα είχαν δίχως άλλο μαντέψει τη γενοκτονία τους από τους πολιτισμένους Ευρωπαίους πριν από πεντακόσια τόσα χρόνια.

 

Υποθέτω, λοιπόν, ότι οφείλω να σας ενημερώσω για τον καιρό, αφού στον κακό μας τον καιρό εντρυφώ ούτως ή άλλως. «Τόσα χρόνια είμαστε τζίτζικες, τώρα είμαστε μέρμηγκες», διαπίστωσε περιχαρής ο Γ. Στουρνάρας. Αρέσκονται οι πολιτικοί να χρησιμοποιούν παροιμιώδεις φράσεις αλλά ας τις ολοκληρώνουν τουλάχιστον. «Ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας τον πρώτο χρόνο χαίρονται», κ. Στουρνάρα μου.

 

Ναι, κι αυτό γιατί ο ψεύτης και ο κλέφτης χαίρουν ιδιότυπης ασυλίας στην ημεδαπή. Τόσα χρόνια οι κυβερνώντες διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα κι έπειτα μας παραμυθιάζουν με τίποτα ψίχουλα κι εμείς τους ψηφίζουμε ακόμα κι όταν μετεωριζόμαστε στον γκρεμό.

 

Την σήμερον θα ανέβει κομμάτι ο υδράργυρος κατά τη διάρκεια της μέρας, θα παρατηρηθεί πρόσκαιρη βελτίωση αλλά με ισχυρό παγετό νωρίς το πρωί και το βράδυ και επιδείνωση από τα δυτικά. Αραιή συννεφιά, που θα πυκνώσει βαθμιαία θα έχει η Θεσσαλονίκη, ενώ στα ανατολικά και τα βόρεια της Αττικής ελλοχεύει κίνδυνος πρόσκαιρων βροχών.

 

Εδώ ο κόσμος καίγεται και το ΔΝΤ δυναμιτίζει το κλίμα με χλιδάτα πάρτι κόστους 500.000 ευρώ. Χαβιάρια, τρούφες, σπέλιαλ κοκτέιλ από κορυφαίους σομελιέ και δεν συμμαζεύεται. Εμαθαν ότι πωλείται και η Πορτογαλία και είπαν να το γλεντήσουν.

 

Λίγες νεφώσεις θα παρατηρηθούν αύριο σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη και βορειοανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη Μακεδονία χιονόνερο και χιονοπτώσεις, ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Στις άλλες περιοχές συννεφιά με βροχή και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και τα νότια. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας με βελτίωση από το βράδυ.

 

Επιμένει ο γραίγος στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με ένταση 5 έως 7 και από το απόγευμα μέχρι 8 Μποφόρ στο Αιγαίο. Σε ό,τι απομένει θα φυσά σιροκολεβάντες 6 έως 7. Μικρή άνοδος στις ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας ενώ οι μέγιστες θα κινηθούν σε χαμηλά επίπεδα.

 

Ιδιες περίπου συνθήκες θα επικρατήσουν και την Κυριακή, με αρκετή ηλιοφάνεια στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά. Οι κάτοικοι του Παναμά, της Παραγουάης, του Ελ Σαλβαντόρ, της Βενεζουέλας και του Τρίνινταντ είναι οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο. Οι Ελληνες βρίσκονται στην 111η θέση ανάμεσα σε 148 χώρες.

 

Αποδεικνύεται ότι οι φτωχότεροι λαοί είναι και ευτυχέστεροι. Μήπως εν τέλει ο δρόμος του Μνημονίου που οδηγεί στη φτώχεια αποτελεί την αδιαμφισβήτητη οδό προς τη μακαριότητα;

 

Μετέωρος [email protected]

 

 

Scroll to top