01/01/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αίσιον και ευτυχές το 1(89)3

      Pin It

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες είθισται οι εφημερίδες να φωτίζουν με τον διεισδυτικό προβολέα της χρονικής απόστασης τα σημαντικότερα γεγονότα του έτους που πέρασε. Και να κάνουν προβλέψεις για το τι θα συμβεί το επόμενο. Πρόκειται για μια κοπιαστική εργασία, που ξεκινά συνήθως από τις αρχές Δεκεμβρίου.

 

Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Γιατί η τρικομματική μας κυβέρνηση φροντίζει να ξεκουράζει πτωχούς πλην τίμιους επαγγελματίες σαν και μένα.

 

Φέτος η ανασκόπηση της χρονιάς και ο Καζαμίας ταυτίζονται υπό την έννοια ότι και τα δυο κοιτούν προς τα πίσω. Η αναδρομή δώδεκα μόλις μήνες όπως πάντα, αλλά οι εφήμερες προφητείες τουλάχιστον έναν αιώνα και βάλε.

 

Ζαριά δεν πρόκειται να ρίξω λοιπόν. Ούτως ή άλλως το 13 είναι γρουσούζικο. Τον Ιανουάριο, ακριβώς όπως και πέρσι, θα παρατηρηθούν ουρές χιλιομέτρων στα γραφεία της ΔΕΗ από πολίτες που σπεύδουν να πληρώσουν το χαράτσι θεωρώντας ότι αποτελεί τη μοναδική οδό σωτηρίας. Οσοι ξενυχτήσουν έξω απ' τον γκισέ θα έχουν σύμμαχο τον καιρό, αφού στα δυτικά, τα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά θα είναι βελτιωμένος. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν μόνο στα νότια νησιωτικά.

 

Αρχές Φεβρουαρίου του 2012 η κυβέρνηση Παπαδήμου ψήφιζε τα τελευταία επώδυνα μέτρα. Σωθήκαμε μεν, αλλά όχι αρκετά. Γι' αυτό υποστήκαμε το Μνημόνιο 3 με τη συνοδεία κι άλλων έσχατων μέτρων. Αρχές του 2013 τα νούμερα πάλι δεν βγαίνουν. Η τρόικα εσωτερικού επεξεργάζεται δέσμη νέων μέτρων. Ετσι μπράβο. Να μην ξεχνιόμαστε. Διότι ο κόσμος κατάλαβε: Παν μέτρον άχρηστον, για τη σωτηρίας της χώρας ρε γαμώτο.

 

Με συννεφιές και λίγες τοπικές βροχές, που προς το βράδυ θα σταματήσουν, θα περάσουμε την παραμονή στην Αττική. Οι Θεσσαλονικείς θα βρεθούν αντιμέτωποι με λίγες νεφώσεις. Επειτα από εργώδεις προσπάθειες της κυβερνήσεως τον Μάρτιο επιστρέφουμε άπαντες στο σωτήριον 1978 από απόψεως μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών.

 

Ιδεώδη χαρακτήρισε τη χρονολογία ο Αδωνις Γεωργιάδης. Οφείλουμε ευγνωμοσύνη στην κυβέρνηση καθώς οι δανειστές ζητούσαν να γυρίσουμε στο 1955, δήλωσε περιχαρής.

 

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά αυξημένη στην ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά και την Εύβοια, όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Ο υδράργυρος θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα και βορειοανατολικοί άνεμοι, τοπικά 6 Μποφόρ, θα πνέουν στο Αιγαίο.

 

Στόχος της κυβέρνησης να φτάσουμε το καλοκαίρι πίσω απ' το ’40 που ιδρύθηκε το ΙΚΑ, το φθινόπωρο πίσω απ' το 1909 που καθιερώθηκε η Κυριακή ως αργία, για να κατορθώσουμε ώς τον χειμώνα να ατενίσουμε το 1893, χρονιά-σταθμό τού δυστυχώς επτωχεύσαμεν.

 

Μετέωρος [email protected]

 

 

 

Scroll to top