pathitiko kapnisma

30/05/14


ΕΛΛΑΔΑ

Οι επιπτώσεις του παθητικού καπνίσματος στα παιδιά

Η έκθεση των παιδιών στον καπνό μπορεί, μεταξύ άλλων, να αυξήσει την πιθανότητα καρκίνου, τον κίνδυνο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, ι την πιθανότητα ωτίτιδας, βρογχίτιδας, πνευμονίας και την πιθανότητα προβλημάτων συμπεριφοράς.
      Pin It

Το 1/4 των παιδιών παρουσιάζει υψηλή έκθεση στο παθητικό κάπνισμα, όπως προέκυψε από μελέτη που διενήργησε το Κέντρο Υγείας Φαρκαδώνας  σε μαθητές των δημοτικών σχολείων της περιοχής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου)

Οι μαθητές, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο που σχεδιάστηκε και σταθμίστηκε από τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και αξιολογεί το πόσο πολύ τα παιδιά εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα.

Το αποτέλεσμα της μελέτης, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους – γονείς, ιατρικό κόσμο, εκπαιδευτικούς, πολιτεία. Τα παιδιά που μεγαλώνουν με γονείς που καπνίζουν είναι 90% περισσότερο πιθανό να γίνουν και τα ίδια καπνιστές και ως εκ τούτου, να έχουν  κατά μέσο όρο 10 χρόνια ζωής λιγότερα.

 

efsyn.gr

Scroll to top