ekav-kardia

24/09/14


ΥΓΕΙΑ

«Τα χέρια μας μπορούν να σώσουν ζωές»

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς στις 16 Οκτωβρίου, η Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης διοργανώνει δωρεάν σεμινάριο για την ευαισθητοποίηση του κοινού και καλεί όσους πολίτες έχουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον τουλάχιστον έναν ασθενή με ιστορικό καρδιακής νόσου να δηλώσουν συμμετοχή.
      Pin It

Η αιφνίδια διακοπή της κυκλοφορίας του αίματος και της αναπνοής, αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, μπορεί να οδηγήσει άμεσα στο θάνατο.

Στην Ευρώπη, περίπου 350.000 άτομα υφίστανται καρδιακή ανακοπή κάθε χρόνο και η πλειονότητα των περιστατικών συμβαίνει σε χώρους εκτός νοσοκομείου. Η επιβίωση μετά από καρδιακή ανακοπή είναι europaiki-imera-epanekkinisis-kardiasμόλις 1 προς 10, αλλά το ποσοστό αυτό μπορεί να τριπλασιαστεί, αν οι απλοί πολίτες αποκτήσουν βασικές γνώσεις καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.

Ύστερα από εισήγηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όρισε τη 16η Οκτωβρίου ως «Ημέρα Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες θα διεξαχθούν δράσεις με θέμα «Βασικές αρχές καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης» και με ωφελούμενους πολίτες όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως μορφωτικού ή βιοτικού επιπέδου και επαγγελματικής δραστηριότητας.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Αναζωογόνησης, η Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης θα πραγματοποιήσει σεμινάριο σε συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (CPR/AED) με ελεύθερη είσοδο και υποχρεωτική τηλεφωνική προεγγραφή.

Η ευαισθητοποίηση του κοινού στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση αφορά όλους τους πολίτες που θα κληθούν να προσφέρουν την άμεση βοήθεια στον συμπολίτη τους.

Το σεμινάριο απευθύνεται αυστηρά σε πολίτες που στο οικογενειακό τους περιβάλλον υπάρχει τουλάχιστον ένας ασθενής με ιστορικό καρδιακής νόσου.

Περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ

 

efsyn.gr

Scroll to top