Pin It

Υπερήφανοι αισθάνονται στην κυβέρνηση γιατί τάχα κατόρθωσαν να αλλάξουν το άσχημο κλίμα εναντίον της χώρας μας και να μας αντιμετωπίζουν τώρα στις Βρυξέλλες σαν ισότιμους εταίρους, ήτοι ημετέρους, συνεταίρους, άλλως πώς πιονέρους, πάντοτε επαρχιώτες βέρους και προπαντός χρεοφειλέτες ανεσπέρους.

 

Πρωτογενές πλεόνασμα: Θα μπορούσε να είναι το πιο σύντομο πολιτικό ανέκδοτο. Για πρωτογενές πλεόνασμα από το 2011 μιλούσε ο Γ. Παπανδρέου, από το 2012 ο Λ. Παπαδήμος και από το 2014 ο Αντ. Σαμαράς. Δεν κατάφεραν να επιτύχουν το πλεόνασμα, για χάρη του όμως ισοπέδωσαν την κοινωνία. Κι εμείς τα τρώμε αμάσητα, αφού πλεονάζει η αφέλεια: αδελφή της ανοησίας και εξαδέλφη της ηλιθιότητας.

 

Η βελτίωση στις περισσότερες περιοχές της χώρας είναι το κύριο χαρακτηριστικό του σημερινού καιρού. Αλλά και οι βόρειοι άνεμοι και η πτώση της θερμοκρασίας. Βροχές και τοπικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές θα σημειωθούν στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου.

 

Ρωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ποια ήταν η καλύτερή του στιγμή στο υπουργείο και απάντησε «όταν ακόμα κι ο Σόιμπλε μας επαίνεσε». Ξεχνά ότι από τη θέση του οφείλει να υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και να επιβραβεύεται απ' αυτόν και όχι τα συμφέροντα των δανειστών και να ζητιανεύει λίγα ψίχουλα… υποκριτικής επικρότησης και καμιά καλή κουβέντα με το αζημίωτο.

 

Ετερον κυβερνητικό κλισέ είναι ότι οσονούπω θα φανεί φως στο τούνελ. Από το 2010 ακούμε το ίδιο τροπάρι. Μέτρα σημαίνει φως. Δεν μας λένε όμως ότι το τούνελ σκάβεται εις βάθος και η μόνη ελπίδα για φως είναι να ξετρυπήσουμε τον πλανήτη και να βγούμε στο νότιο ημισφαίριο.

 

Το Μαξίμου πίεζε να πιέσει τη ΔΕΗ να μην αφαιρέσει από τους λογαριασμούς το χαράτσι, ο Γ. Στουρνάρας. Ειδάλλως θα αναγκαζόταν να ισοσκελίσει την απώλεια με νέα μέτρα. Τα οποία ασφαλώς θα οδηγούσαν να δούμε το φως στο τούνελ μια ώρα αρχύτερα.

 

Ερχονται νεφώσεις και βροχές από αύριο και στις παράκτιες περιοχές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά, ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές. Νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως και 8 Μποφόρ και ο υδράργυρος θα ανέβει ως προς τις μέγιστες τιμές.

 

Στο 1% υπολογίζουν στο ΠΑΣΟΚ τα ποσοστά του κόμματος Λοβέρδου αν δοκιμαστεί στον εκλογικό στίβο. Τον υπερτιμούν. Με τέτοια νούμερα που του δίνουν, η μεταξύ τους διαφορά θα κριθεί στο φωτο φίνις.

 

Μετέωρος [email protected]

 

Scroll to top